Første bukkejagt – Zenia Maltha

Dét, er noget, som jeg tror, alle jægere ser frem til!

Bukkejagt, bukkefeber og den 16. maj. Det er en højhellig dato for jægerne – både fordi der på dette tidspunkt er gået ca. 4 måneder uden jagt, og fordi der er ca. 4 måneder til, at efterårsjagten igen går i gang.

Zenia Maltha

Mit navn er Zenia Maltha. Jeg er nyjæger med stort N! Jeg fik mit jagttegn for knap et år siden, og jeg har ikke været på meget jagt siden da.

Sidste år var jeg på hagljagt med Huntivo på Klitgaard i Nordjylland, hvor de gav mig denne specielle mulighed igennem deres app. Nu har jeg fået muligheden igen – endda på præmieredagen den 16. maj!

På nuværende tidspunkt har jeg ikke riffeltegn, og jeg ser derfor denne unikke mulighed som den oplagte måde til at finde ud af, om denne type jagt er noget for mig.

Jeg har høje forventninger til denne dag, da jeg i de forskellige jagtkredse hører, at det er en helt speciel følelse, man får, når man ser sin første sommerbuk i kikkerten, mens riflen ligger helt perfekt til at afgive det forsvarlige skud – og bum!

Mine forventninger til denne jagtform er store! Jeg kan sagtens se mig selv som riffeljæger, og jeg er sikker på, at det kommer til at krible i fingrene efter sådan en dag, og til selv at skulle sidde i et skydetårn tidligt om morgenen – med varm kaffe og blot vente på, at de smukke bukke kommer frem.

Kan du forstille dig det?

Det er en tidlig, tidlig morgen. Klokken er måske 05:00. Du vil gerne være på plads i god tid, så du kan få organiseret dine ting og nå en kop kaffe med pippende morgensang fra fuglene, inden solen begynder at stå op. Klokken viser nu ”skydetid”. Solen begynder at stå op. Nu må du afgive skud, hvis den perfekte buk kommer frem fra sit skjul. Nu begynder jagten, og naturen viser sig fra sine smukkeste sider.

Følg med på præmieredagen den 16. maj, hvor du sammen med jægeren og jeg kan se, hvordan sådan en jagt kommer til at forløbe sig, og hvor vi forhåbentligt får en smuk buk til syne i kikkerten.

Del dette opslag med andre
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på email
Email
Zenia Maltha

Zenia Maltha

Jeg er natur og friluftsnørd med stort N. Efter en opvækst på landet og i naturen, holder jeg ufatteligt meget af at vandre, lave mad over bål og overnatte ude. Du kan følge med på Instagram.